Radek Novotny

Voda vydělává aneb jak korporace bohatnou na vodě

1. 07. 2016 12:09:44
Fr. dokument odhaluje nekalé praktiky koncernů ve vodě. Měl by ho vidět každý občan, poslanec, senátor a člen Vlády ČR, státní zástupce i ombudsman.

Trailer: Voda vydělává

video //www.youtube.com/embed/oddJmhX-qSE

Veolia se pokusila film zakázat, světe div se, ne pro odhalení nekalých praktik, uplácení a jiných svinstev. Vadilo ji, že autor označil korupci Veolia jako "korupce", a výrok, že mu nabídla milion eur. Veolia nakonec přestala trvat na zákazu, protože tím rostla publicita filmu. Film získal cenu Provozně ekonomické fakulty ČZU v Praze na festivalu dokumentárních filmů.

Fr. dokument odhaluje nekalé praktiky

Firem jako Veolia a Suez. Odhaluje, co koncerny po světě ve "vodě" dělají a jak se lidem podařilo se s nimi vypořádat.

Dokládá celosvětový trend návratu správy vody do obecních rukou. Přispěl k úspěchu iniciativy PRÁVO NA VODU - right2water.eu, kterou podepsalo 1,9 milionů občanů z 11 zemí, kteří odmítli pochybné privatizace obecních vodáren. Zlobovaná EU díky tomu vzdala pokus udělat z vody kšeft koncernů.

Potvrzuje pravdivost toho, co říkám o dění kolem vody v ČR v rámci mého projektu PRAVDA O VODĚ. Mé motto je: "Voda je život a náš život do rukou koncernů rozhodně nepatří." Fr. dokument ukazuje, proč platí. Ukazuje, jak se vypořádat s koncerny a tím dlouhodobě udržet kvalitu vody, mít rozumnou cenu vody a neplatit 2-3x více než musíme. Je třeba vrátit zpět přímý vztah mezi vodu a vodárny a tím eliminovat překupníky a zahraniční koncerny a jejich podivné "know-how" i priority. Toto již léta probíhá ve Francii, v Německu ...

Dokument VODA VYDĚLÁVÁ, ukazuje, čeho jsou lidé deroucí se k ziskům z vody schopni v zahraničí. PRAVDA O VODĚ ukazuje, čeho jsou schopni v České republice. V roce 2002 jsem přes Analýzu českého vodárenství informoval ministerstva o tom, co se děje a jaké to bude mít následky. Min. zemědělství, které negativní důsledky znalo, přesto hlasovalo PRO vyvedení zisků z vody na zahraniční koncerny.Měsíc poté, co má Analýza dorazil na ministerstva, mi u domu někdo zapálil auto ...

Proto, aby 300 nejvlivnějších politiků z poslanecké sněmovny, sněmovny dokument viděli a věděli, co se v ČR kolem vody děje a co je třeba udělat k nápravě vznikla:

Iniciativa VODA 300

article_photo

Autor: Radek Novotny | karma: 29.02 | přečteno: 1052 ×
Poslední články autora