Tohle je můj názor

Českou vodu si umíme prodávat sami a žádné cizince k tomu nepotřebujeme. Činit kroky k zachování obchodu s vodou v rukou státu/obcí je správné, protože voda je život a náš život do rukou zahraničních koncernů rozhodně nepatří

Česká republika je svobodný stát, ne kolonie, kde má na úkor daňových poplatníků profitovat úzká skupina lidí. To, co se děje a zavedlo ve vodárenském odvětví, znamená, že mizí veřejný zájem jako kategorie a města, obce i lidé se ocitají v rukou zájmových skupin. Tento proces se děje díky organizovanému a řízenému procesu systémové korupce, kde si organizované skupiny vytvářím dle svých potřeb, pravidla na míru tak, aby dosáhly ovládnutí monopolu vody a peněžních toků z vody, což jim přináší miliardové zisky na úkor občanů a státu.

Ve vodárenství dochází k zneužívání veřejných rozpočtů a zavádění "hospodářské" politiky ve prospěch zájmových skupin na úkor daňových poplatníků, přesně tak, jak popisuje Ilona Švihlíková. Obce se díky tomu stávají na dlouhou dobu neschopné nebo jsou hodně paralyzované, řešit naléhavé problémy a pokud řešení přichází, tak je zbytečně předražené pro lidé i obce. Všichni občané na to doplácí.

Ve vodárenství České republiky došlo v řadě regionů k privatizaci zisků a zestátnění nákladů!

Náprava a cesta ven z této pasti existuje. Důkazem je samotná Francie a řešení zde vzešlo od občanů a rozumných politiků. Ukazuje to dokument: Voda vydělává aneb jak soukromé korporace bohatnou na vodě, jehož vysílání se pokusily některé koncerny zakázat, ale nepodařilo se jim to. Naopak, dokument dostává řadu cen v rámci dokumentárních festivalů v Německu i České republice. Tento dokument ukazuje nejen to, co se děje s vodou a vodárnami, pokud jsou u monopolu vody prioritou soukromé zájmy, ale ukazuje také, jak se s tím vypořádat. Dokument popisující dění ve Francii, Německu někdy od roku 2010, dokládá přesně to, co říkám já o tom, co se děje ve vodárnách, na obcích a v našem státě od roku 2002.                   

Rozhodl jsem se proto předat tento dokument všem 300 vrcholovým politikům, (81 senátorů, 200 poslanců, 17 členů vlády, ombudsman a nejvyšší státní zástupce), kteří rozhodují o tom, jak a pro koho je nastaven systém správy vody v ČR pro 10 mil. občanů a vyzvat je, ať začnou se stejnými kroky s jaké udělali ve Francii či Německu.

Ukázka z dokumentu, dokládající, že náprava lze realizovat, pokud se lidé spojí s rozumnými politiky.  

 

Autor: Radek Novotný | neděle 17.7.2016 9:57 | karma článku: 27,45 | přečteno: 611x
  • Další články autora

Radek Novotný

Síla ženy a voda

8.7.2016 v 9:04 | Karma: 19,75
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Seznam rubrik