Budeme vám lhát a vy budete platit

Není koncern jako koncern. Rozdíl mezi např. VW, který přišel do Škody Mladá Boleslav a tím, co je vydáváno za strategické investory ve vodárenství je propastný. Do vodáren totiž žádní strategičtí investoři nepřišli.

V roce 2004, při snaze zabránit procesu, který vedl k vyvedení zisků z vodného a stočného z okresní Vodárny Kladno - Mělník, a.s. (VKM), na francouzský koncern Veolia, jsem poprvé použil srovnání skutečného strategického investora s tím, co přišlo ze zahraničí do VKM a vlastně celého do českého vodárenství.

Do vodáren žádní strategičtí investoři nepřišli. Proběhlo zcela něco jiného. Mezi vodu a lidi byly instalovány soukromé penězovody, kterými naopak peníze od lidí za vodu tečou do zahrničí a koncerny investovat nemusí. Koncerny si přišly pro naše peníze a "političtí" sluhové jim pomohli se k nim dostat.

Na svém názoru nejenže nemusím nic měnit, realita v celé nahotě ukázala jak diametrální rozdíl je mezi koncernem a "koncernem".

Důsledek?

Srovnání dělení zisku z vody

Srovnání vodárenských koncernů a koncernu VW začali používat nově také různí posluhovači zahraničních koncernů nebo lidé, kteří jsou závislí na finanční podpoře koncernů anebo různých sdružení, které koncerny ovládají. Výše uvedenou realitu ovšem lidem neříkají.

To je dobře, protože si lidé mohou přečíst jeden i druhý názor a poté si udělat vlastní názor. :-)

Autor: Radek Novotný | středa 3.8.2016 9:01 | karma článku: 33,09 | přečteno: 1544x