Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

A aby to bylo ještě výhodnější, tak nám Singer uměle upravuje kurz koruny a ničí naše úspory. Prý pomáhá "českým" exportérům. Proč se některý rádobynovinář nezeptá, kolik těch exportérů je opravdu  Čechů, když i Frolík převádí firmu do Nizozemí.

2 0
možnosti

Zisk náleží jen a pouze vlastníku (majiteli, držiteli akcií) Nikdo nepodniká proto, aby zajišťoval nějaký wellfare státu. Podniká se kvůli zisku. Stejně tak nikdo nepodniká proto, aby mohl platit daně. Daně jsou trest za špatně vedenou daňovou a účetní evidenci. Jsou zlem, které se každý správný podnikatel snaží eliminovat. A na závěr, ve vyspělých ekonomikách dělají 80% HDP střední a malí podnikatelé, které u nás stát decimuje jak likvidační daňovou politikou, tak šíleným množstvím regulací a byrokracie. A koruna ušetřená podnikatelem na dani z příjmu se stejně vrátí formou DPH

1 1
možnosti
Foto

Daně jsou jen loupeží a je správné najít každou skulinku jak se jim vyhnout.   Momentálně už jsou ti střední podnikatelé decimováni i ve státech k nimž jsme vzhlíželi, jako k oázám  svobodného trhu.

0 0
možnosti
KV

Rocne od nas odteka do zahranici ( vetsinou do EU ) na cca 200 miliard korun ve forme dovidend.

Propaganda nam v devadesatych letech rikala, ze je jedno kdo vlastni firmu, hlavne, ze co nevidet budeme mit skoro zapadni platy. Po 25 letech budovani vyspele kapitalisticke spolecnosti jsou nase platy na urovni ctvrtiny nemeckych platu a nekdy snad dozeneme recke, portugalske, spanelske platy. No hlavne ze mame banany a vlozky.

2 0
možnosti
JL

Zde by se kazdy ctenar a diskutujici mel zamyslet a poucit z politiky Tomase a Jana Bati. Vlastnite-li vyrobnu kdekoliv na svete, jeji zisk (ja to nazyvam smetankou) muzete prevest kdekoliv a pokracovat budovani sveho majetku. (tedy reinvestovat) Viz batuv koncern pred WWII. Dnesni Zlin stoji na zisku teto politiky. Man sve uspory v Ceske sporitelne. Mimo prace pro ceske obcany a danemi s prace banky, cisty zisk (smetana) jde do Rakouska. Tak stejne se to deje ze Skodovkou, Hundai a Mittal u Ostravy, Kauflandem kdekoliv v CR a atd.

Podporme CESKY business. Umime to?

0 0
možnosti
KV

Jo podporujeme nase OSVC, ty nic neplati, jen stale narikaji.

0 3
možnosti
Foto

Je správné, že se zdroje zprivatizují, ať je to cokoli. Problém je, pokud se ti co privatizují zároveň připojí k daňovým penězovodům.    Zisky jsou jen ukazatelem toho, zda to co děláte děláte dobře-jste v zisku, nebo špatně- jste ve ztrátě.  Kam odplynou je  jedno.

0 1
možnosti
RN

Z čeho chcete financovat investice do obnovy a rozvoje infrastruktury, když jediný vlastní zdroj jejich financování (inkaso vodného a stočného) zprivatizujete a je vám jedno, že zisky, které vodné a stočné přináší, předtím měly k dispozici vodárny, ale nyní tečou místo do obnovy sítí do zahraniční? Z veřejných rozpočtů (z daní) a z vodého a stočného?

2 0
možnosti
LN

..nic ve zlém pane kolego...ale minimálně v jednou přídě se ve svém profilu chlubíte cizím peřím...

...VaK Mladá Boleslav...si svou bitvu o udržení statutu tzv smíšené společnosti s podílem vlastnictví obcí vybojoval na přelomu tisíciletí...neklame-li mne paměť pak někdy v letech 2001 - 2002....kdy byl učiněn téměř úspěšný pokus odprodat akcie hlavního akcionáře (města Mladá Boleslav).....

...takže uvádět tento případ jak výsledek nějaké vaší iniciativy ...je přinejmenším zavádějící...ne-li přímo lží....

0 0
možnosti
RN

Pane Nádvorníku,také nic ve zlém. Pletete se, cizím peřím se rozhodně nechlubím. Na tom, žeměsto M. Boleslav neschválilo prodej akcií Vaku M.Boleslav ČS(a za ní stojící Vivendi,dnes Veolii) rozdílem dvou hlasů mám svůj podíl. Stejně tak mám svůj podíl nainformování dalších měst a obcí v regionu v té době a informování některýchčlenů představenstva a dozorčí rady. S některými vodaři i politiky komunikujidodnes. Navrhuji vám toto. Můžeme společně napsat článek a popsat, jak bylizastupitelé nejen města M.Boleslav  "masírování" ČS, Českouinfrastrukturní a Vivendi a v zákulisí ODS. Doplní to Analýzu TI o které je tento článke o dalšíregion, tentokrát o region, kde se vodárna podařila slušným politikům ubránit.:-)

0 0
možnosti
PZ

TI je netransparentní lobbistická instituce řízená ze zahraničí, která svými činy pro mne dávno ztratila jakoukoli věrohodnost, tedy bohužel, jakákoli jimi posvěcená kniha je pro mne nezajmavá

0 0
možnosti
RN

Mám návrh. Přečtěte si obsah Analýzy a porovnejte si informace s dokumenty, např. ve sbírce listin. Ověříte tím, zda jsou data věrohodná nebo nejsou a dejte zde vědět, jaký vám vyšel výsledek srovnání. Předpokládám, že možnost si vše ověřit, pomůže zaměřit se na obsah Analýzy a averzi (možná i oprávněnou - to nevím) eliminovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Seznam rubrik