Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Tak buďme reální. Podzemní voda se zdraží, protože rozhazovačná vláda neví, co ještě zdanit. Jedná se o daň z vody. Nic jiného. Obdoba Vespasiánovy daně ze záchodků. Samozřejmě, že se - jako každá daň - promítne do ceny výrobku.

Tak stát vydělá dvakrát: na dani z vody (daru přírody) a na DPH z této daně.

Jenže: Kde jinde, než u poplatníka, by měli brát na osmitisícové odpustky pro horníky, kde brát na populistické, nesmyslné, zvyšování důchodů, na 10% zvyšování mezd státních zaměstnanců, na rostoucí příjmy poslanců, .... My to, dříve či později, zaplatit musíme.

0 0
možnosti
VH

PS: Kdo na tom vydělá?? Jedině stát. V tomto jsou provozovatelé nevinně.

0 0
možnosti
RN

Pane Hrubý. Souhlas v mnohém z toho, co uvádíte, ale není tovše, co je na tom podstatné. To zásadní zůstalo mnoha lidem skryté. Proto jsem článeknazval tak, jak jsem ho nazval.

Vláda nemá dlouhodobou, pro stát a občany výhodnou, koncepci rozvoje a obnovyvodárenství. To, co ve vodárenství funguje, funguje na koncepci z minulého století a systému.

Bohužel platí, že k tomu (všechny pol. strany) přistoupily takto. Dokud to jede, tak to necháme - trh - to zařídí. A trh si to zařídil. Vyrval z odvětví jediný zdroj financování obnovy trubek zisky. Co se děje ? Cena vody roste, vodárny jsou bez peněz, města dotují to, conefinancují vodárny, pokud na to mají. Trubky nám „vybydlují“ cizonci, lidé platí a jejich peníze tečou do zahraničí .... Pár "politiků" jezdí do Francie, některé politcké strany patrně mají i jiný příjem než jen ze státní kasy a členských poplatků.

To, co přichází z pera MŽP je (s)prosté zdražení, které zaplatí lidé nakonec státu, alepozor oni nezaplatí jen toto zdražení.

Zisky provozovatelů (vesměs koncernů) sestanoví na základě % z ÚPLNÝCH VLASTNÍCH NÁKLADŮ (ÚVN) A NÁVRATNOSTI INVESTICKONCERNU - a kam patří poplatek za podzemní vody nebo za vypouštění odpadníchvod státu? Do ÚVN. Takže pokud se zvednou NÁKLADY, tak při stejném procentuziskové marže na tom koncerny vydělají více! V SmVaku měli u vodného Španělé41% a u stočného 29% z ÚVN. http://pravdaovode.cz/cena-vody/

Je to více než jen daň z vody, jsou to další peníze na účet koncernů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Seznam rubrik