Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi před týdnem MF Dnes uvedla cenovou mapu vod. a stoč. v naší republice. Zajímavější byl graf růstu cen vody s porovnáním inflace. Chápu, že z pohledu zainteresovaných, musí zisky stoupat. Křivky v grafu však vypadají jako rozvírající se nůžky a zdá se, že ti, co nám v podstatě naší vodu prodávají, se před ničím nezastaví. Něco jako proporcionalita, tam prostě chybí.

Spotřeba vody klesá, lidi šetří. Před půl rokem jsem zaznamenal expertní názor, že se zastaví na 130 l na osobu. Dnes je to už jen 100 l, což je samozřejmě nepříjemné pro většinu VAKů, ale velice pozitivní pro stát a samozřejmě pro ministerstva, která hospodaření s vodou mají v gesci. Atakovat ty, co z toho těží je kontraproduktivní. Současný ministr zemědělství pan Juračka je slušnej chlap, aspoň si myslím. A tady vidím šanci. Věřím, že jedině on má v rukou páky něco změnit. Bude-li osloven věcnými argumenty, nemůže mlčet. Mám odpozorováno, že tak jako jsou státní úředníci arogantní k veřejnosti, jsou připodělaní k nadřízeným. Přijde-li befel z vrchu, ledy se pohnou.

Ta voda, která naší matičkou zemí protéká, je nás všech. Je to národní bohatství, které, zdá se, bude čím dál vzácnější. To, že teče až do našich domovů, je luxus, který něco stojí. To, že něco, co je naše, nám prodává někdo jiný je prostě špatně. Model distribuce vody, který vznikl v minulých dekádách, možná z naší naivity a z nenažranosti některých, už delší dobu skřípe a přichází čas jej změnit. To ticho zainteresovaných o tom svědčí. Hlavně se v tom nerejpat, může to ještě nějakej pátek vydržet.

Pane Nováku držím Vám palce a samozřejmě nám všem.

0 0
možnosti

Omluva a oprava poslední věty, samozřejmě pane Novotný.

0 0
možnosti

Dobrý den , děkuji za rozbor , ale navrhujte co jako odběratel mohu dělat / kdo zjedná nápravu ?

0 0
možnosti

Já a lidé, co do toho jdou se mnou, děláme toto http://pravdaovode.cz/co-musime-udelat/ nebo se tím inspirují a jdou vlastní cestou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Seznam rubrik