Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám jednu obavu. V tuto chvíli koncerny odvádějí zisky mimo republiku. Zisky! Moje obava je, že ve chvíli, kdy by vodárny převzal stát (obce, kraje,...) by cena vody zůstala stejná, investice do údržby taky a jen ten zisk by nebyl - tušíme jak se s obecním majetkem hospodaří. Místo majitelů ve Francii by různým způsobem inkasovaly spřízněné radniční firmy. Pro občana nejspíš žádná změna.

0 0
možnosti
RN

Pane Remeši, z velké části s vámi souhlasím.

Pokud mezi politiky jsou darebáci a dostanou se k moci, pak se to, co říkáte děje. Ale jsme pořád v postavení, že je můžeme vyměnit (volby). Navíc vodárny řídí vodaři (v oboru vzdělaní lidé) a ty ani politici tak úplně ignorovat nemohou.

Pokud je ovšem voda v rukou koncernů a dohlíží na ně titíž darebáci, kteří se stali jejich političtí sluhové, pak jsme bezbranní a stáváme se kolonií. Vodaři jsou existenčně závislí na koncernech. Hadi na radnici - manipulují - starosty měst a obcí. Rozumní zastupitelé jsou bez informací, bez vodařů, zcela v rukou koncernů.

Myslíte si, že tito lidé pracují pro města, obce a občany nebo pro koncern? Myslíte si, že řádně informují zástupce obcí na valné hromadě okresní vodárny https://youtu.be/OO6OYa-7N9o

0 0
možnosti

To všechno víme, jen nevíme. co s tím.

To je prostě postkomunistický systém rozkrádání našich peněz. Ve všem! Ve všech oborech! Komunističtí soudruzi se převalili přes Listopad s tím, že teď to nepatří státu, ale jim. Do svých rukou privatizovali vše. I to, co mělo zůstat v rukou státu. Privatizovali kanalizaci, vzali ji z rukou měst. Platí se horentní sumy a opravy nikde. Privatizovali vodu, platí se horentní sumy a péče o zastaralou vodovodní síť nikde. Privatizovali železnici a cena jízdného šla horentně nahoru a modernizaci tlačí jen soukromníci, které nechtějí připustit k lizu. Privatizovali poštu a nemají na provoz, pošta mizí z jedené vesnice za druhou. Privatizovali zdravotnictví do rukou svých kumpánů, ale lékaře z privatizace vyřadili, a úroveň klesá.

Proč? Protože Václav Klaus nám zde nainstaloval místo normálního kapitalismu, kapitalismus socialistický nebo mafiánský? Peníze z našich peněz mizí, vyřadili konkurenci, vyřadili svobodnou soutěž, instalovali iluzi kapitalismu, iluzi možné kvalitní zdravotní péče zadarmo pro bohaté i chudé, vše staví na sociálním inženýrství, na nesvobodě normálního podnikání bez korupce a protekce...

Ale co s tím?

:-)

0 0
možnosti
RN

Teď jsem to dopsal níže :-) Koukněte se na dokument "Jak korporace bohatnou na vodě?" a pochopíte, že řešení existuje. Je třeba, abychom se spojili a trvali na nápravě. Komunikuji s některými politiky v posl. sněmovně a senátu. Vím, že se někteří o nápravu snaží, ale naráží na neznalost, nedůvěru, nezájem, lenost ... navíc část jejich kolegů v tom jede na straně koncernů.

Tím, že je všechny informujeme a vyzveme k nápravě (každý je oprávněn předložit legisl. návrh nápravy, jednat v klubu ...) tím je zbavíme neznalosti i alibismu .... http://pravdaovode.cz/veolia/

Šlo to napravit ve Francii a v Německu, půjde to i u nás.

0 0
možnosti
Foto

Držím vám palce. Voda bude v budoucnosti stejně důležitá jako ropa. R^[>-]

2 0
možnosti
RN

Lidi, to že mi držíte palce, dáte To se mi líbí nebo Karmu, mne samozřejmě těší, vážím si toho a nabíjí mne to. Informovanosti lidí je důležitá a nezbytná a vím, že moc pomáhá, když články sdílíte, číříte i komentujete.

Ale pochopte jedno, politiky ze židle ani milión Lajků nezvedne. Uvědomme si, co je pro život podstatné. To podstatné chraňme, držme a zachovejme ve vlastních rukách. Voda není samozřejmost, proto hospodaření s ní musí zůstat veřejnou službou a ne kšeftem samo-vyvolených skupin.

Podívejte se na dokument: "Jak korporace bohatnou na vodě?" a pokud chcete pomoct, pak se přidejte k těm, kteří dělají v reálném světě, reálné kroky. http://pravdaovode.cz/veolia/

Samozřejmě chápu, že se někteří lidé přidat nemohou, či nechtějí a každý nemá peníze, chuť, důvěru či odvahu, ale my se ve vlastní zemi[>-] nesmíme bát říkat PRAVDU O VODĚ a dělat to co je správné.

0 0
možnosti
Foto

Já bych naše politiky s pochopení problému nepodezříval.

4 0
možnosti
RN

To beru jako přesnou a trefnou definici.:-) Aby se nemohli vymlouvat a po volbách opět zapomněli jsem připravil akci VODA 300 - to už zamést pod stůl a zapomenout nepůjde, protože informace o tom co se děje ve vodě a jak z toho ven dostanou všichni, kteří o nás rozhodují a lidé i média to budou vědět. http://pravdaovode.cz/veolia/ Je to otevřeno všem rozumným lidem, kteří už toho mají dost a chápou, že náprava je třeba dělat také v reálném světě, nejen v tom mediálně-internetovém.

1 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Seznam rubrik