Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Zajímá Vás, kolik je průměrná cena elektřiny či plynu? A k čemu by Vám byla průměrná cena? Máte "průměrný" odběr? Má být stejná "průměrná" cena tam, kde je zdroj "pár metrů" od místa spotřeby jako tam, je přiváděna z mnoho kilometrů vzáleného zdroje? Je stejný náklad na síť tam, kde jsou zásobovány vysokopodlažní domy, jako ve vilové čtvrti s odběrnými "minimísty", vzdálenými 500 m?

0 0
možnosti
RN

Pane Hrubý,

1) vaše argumentace s průměrnou cenou tam, kde je hodně km a tma kde je pármetrů, je samozřejmě správná. Ale asi se mnou budete souhlasit, že ze všechokresů v ČR, najdete okresy podobné. Pak má možnost porovnání smysl. Průměr jeprůměr. Umožňuje klást otázky. Cena je větší, protože jsou trubky daleko? Fajn.

Trubky jsou stejně daleko a cena je o 15 Kč/m3 dražší a koncernu teče doFrancie od lidí 90 mil.Kč/rok a naše vodárna vydělal 7 mil.Kč. Fajn - jsmedebilové a politici nás okrádají. Pak je třeba zjedná pořádek.

2) Jak už jsem uvedl - pokud peníze, které se vyberou od lidí, končí zpět vobnově trubek, tak dvousložkové ceny lidé chápou a zaplatí, ale pokud to sloužík tomu, že se maskuje, kolik peněz se vytáhne lidem z peněženek, pak ze sluhystává monopolní pán. A argumentace o poplatku za připojení je falešná.

0 0
možnosti
VH

Dvousložková cena u komodit dodávaných sítěmi je jedinou rozumnou tvorbou cen v tomto odvětví. Existuje v energetice a má stejné odůvodnění i ve vodárenství (a kanalizacích). I když jste rok v zahraničí, zůstává potrubí v zemi, je odepisováno, koroduje, postupně musí být vyměňováno. Rovněž úpravna vody se nezmenší, stejně jako neubude 0,01 člověka obsluhy.

0 0
možnosti

Problém je, že vetšina dodavatelů vody jsou pouze provozovatelé a nikoli vlastníci potrubí. Například v naší obci je vlastnikem vodovodních a kanalizačních trubec obec. Vlastníkem čističky je také obec, ale dodavatelem vody a provozovatelem čističky je vodárenská společnost. Takže vodárenská společnost podniká, ale porouchané potrubí a modernizaci čističky musí platit vlastník, tj. obec.

2 0
možnosti
JV

Nevim ,jestli mate pravdu.Napriklad nikdo neveme ani kapku vody .Vodarna dostane 0 Kc.Vodarna ma ale fixni vylohy ,opravy ,nova vedeni ,proplachovani atd.Kdo to ma zaplatit.???To uz davno na zapade je zjisteno ,mala spoteba -casteji prolachovat vedeni ,kanalizace ucpana atd.Tim padem ceny za vodu na horu pro vsechny.

0 0
možnosti
RN

Pane Vrabče, odpovídal jsem již panu Temlíkovi a říkáte něco podobného jako on. I s vámi souhlasím, pokud peníze dotečou zpět do trubek. Zkušenosti i v zahraničí ukazují, že tomu často v obrovské objemu není - http://pravdaovode.cz/zastupitelum-1/

Proto na to upozorňuji a vysvětluji, kam vede možná i správná myšlenka, když je špatně nastavený systém.

0 0
možnosti
VT

Přílišná snaha o šetření v kterékoli oblasti vede do pekel !!! Logicky - pokud spotřebováváte (v součtu, všichni dohromady) například 100, cena jednotky musí uhradit náklady, zde třeba vodárny. Pokud začnou lidé hodně šetřit a spotřebují jen 10, pak cena té jednotky musí být 10x vyšší...., náklady na provoz se uhradit musí... S dvousložkovou sazbou souhlasím, údržba rozvodů také něco stojí a zde platíte nejen za vodu, ale také za to, "...že si ji můžete pustit...", i když nic nespotřebováváte....[>-]

0 0
možnosti
JV

Pardon pane Temlik ,napsal jsem podobnou reakci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Seznam rubrik