Nejvyšší soud odhalil obrovský komplot kolem vodárny

10. 02. 2016 11:04:15
K překvapení všech - včetně mně - Nejvyšší soud určil, kdo za ním opravdu stojí - město. Nejvyšší soud odmítl můj názor, že zastupitelé města byli podvedeni a vodárnu protiprávně ovládly soukromé subjekty, které ji vykuchaly.

Dne 17.12.2015 po 10 letech soudních tahanic Nejvyšší soud (NS) definitivně určil, kdo je pachatelem a osobou odpovědnou za vytunelování okresní vodárny Vodovody a kanalizace Zlín, a.s. (Vak Zlín), ze které byly bezúplatně vyvedeni všichni vodárenští odborníci a zaměstnanci. Dále celé 10 let budované portfolio smluvních vztahů a právo inkasovat zisky z vody na fr. koncern Veolia. Navíc byl Vak Zlín na základě lživých informací a dokumentů zabaven možnosti čerpat dotace z EU.

NS vyvinil soukromé subjekty a vinu a odpovědnost nechal na veřejnoprávním subjektu - Statutárním městu Zlín. Očekával jsem, že NS určí, že Vak Zlín byl protiprávně ovládnut subjektem, který ho následně vykuchal. Očekával jsem, že soud učí, že Vak Zlín protiprávně ovládl soukromý subjekt – ne-akcionář Vaku Zlín - přes hlasovací práva a systém pokoutných smluv, obcházející stanovy Vaku Zlín. NS uzavřel, že se mýlím, že vše drželo v rukou Statutární město Zlín.

Světlo v tunelech ve vodárenství
Světlo v tunelech ve vodárenství

NS tak potvrdil názor soudce Krajského soudu v Brně, který popsal dění kolem Vaku Zlín takto:

"V tomto procesu měl každý vztah, krok a manipulace svůj smysl, byly přesně načasovány, stejně jako jednání každé právnické nebo fyzické osoby z této organizované skupiny. Žádné jednání, žádný vztah nebyl nahodilý. Proces, který proběhl, byl mimořádně nemravný."

Byl jsem přesvědčen, že zastupitelé města Zlína byli podvedeni, stejně jako zastupitelé dalších měst a obcí Zlínského regionu, kteří vlastnili Vak Zlín z více než 90%. Proto jsem se obrátil na soudy.

NS ovšem definitivně určil, že město Zlín bylo vždy akcionářem Vaku Zlín s více než 40% a soukromé subjekty činily to, co činily, pouze a jen na základě plné moci - příkazu a vůle - Statutárního města Zlín. To znamená, soukromé subjekty nejednaly z vlastní vůle, ale z vůle města Zlín. Za vše, co se s Vakem Zlín stalo Statutární město Zlín.

Rozhodnutí Nejvyššího soudu je překvapivé

Názor NS bude překvapivý pro zastupitelé města Zlína, kteří patrně nechápou, co verdikt NS znamená z pohledu náhrad škod. Určitě nechápou, že vedení města Zlína, patrně pod lobbistickým vlivem místních oligarchů, díky svému jednání (ovládá vedení Vaku Zlín a to se odvolávalo a odvolává proti verdiktům soudů, které umožňují ukončit tunelování Vaku Zlín), v podstatě svým jednáním pomohlo vyvinit z případné náhrady škod naháněče koncernů. Dnes tak definitivně leží celá odpovědnost za tunel ve Vaku Zlín na Statutárním městu Zlín.

Tento závěr potvrzuje stanovisko Komise pro cenné papíry již z roku 2004:

"Soukromá společnost Jižní vodárenská (JIV), pod vlivem Veolie a s ní personálně propojená - právníci Veolie, byla iniciátorem celého projektu a sehrála roli návodce, ale bez spolupráce STATUTÁRNÍHO MĚSTA ZLÍN (SMZ) by JIV nikdy nemohl "projekt" realizovat, protože SMZ bylo ovládající osobou Vaku Zlín a bylo na uvážení "politiků" SMZ zda budou jednat v zájmu města a Vaku Zlín nebo v zájmu JIV (Veolie). Spáchané protiprávní jednání bylo úmyslné a předem promyšlené. Konstatovala způsob páchání protiprávního jednání má vysoký stupeň společenské nebezpečnosti."

Rozhodnutí Nejvyššího soudu dokládá rozsáhlý a organizovaný komplot

Nechci spekulovat o tom, zda by prsty lobbistů mohly sahat až tak vysoko do české justice, ale vzhledem k prokazatelným důkazům a soudům doložených tvrzením soukromých subjektů v letech 2002-2004, kdy k procesu vedoucím k vytunelování Vaku Zlín došlo, je tento verdikt opravdu nečekaný.

V každém případě rozhodnutí NS je důkazem o rozsáhlém komplotu. Vedení Vaku Zlín – dosazované hlasy SMZ – lživě presentoval zástupcům měst a obcím i státním institucím, od roku 2002, že SMZ nemá hlasovací práva k akciím Vaku Zlín. Lživě presentovalo akcionářům a městům jako ovládající osobu Vaku Zlín soukromý subjekt Jižní vodárenskou, a.s. (JIV).

Verdikt NS je důkazem, že na základě těchto lživých a falešných informací zastupitelé měst a obcí Zlínského regionu nabyli falešného dojmu, že města a obce již neovládají Vak Zlín. Poté, ve falešném strachu ze znehodnocení svého majetku provedli majetkové dispozice s majetkem Vaku Zlín a dali souhlas s uzavřením nevýhodných smluv mezi Vakem Zlína a zahraničním koncernem.

Řada měst a obcí byla k tomuto hlasovaní dokonce finančně motivována a bylo jim lživě tvrzeno, že jedině smlouva s koncernem zajistí pro Vak Zlín dotace z EU. Opak je přitom pravdou. Vak Zlín jako jediná vodárna ve Zlínském kraji nemůže čerpat dotace z EU, právě díky smlouvám s koncernem. EU odmítla dotovat zisky soukromé firmy.

V důsledku toho všeho vznikly Vaku Zlín škody velkého rozsahu a na jeho úkor se obohacují soukromých subjekty. Doplácí na to nejen měst a obce, ale především občané Zlínského regionu.

Toto rozhodnutí Nejvyššího soudu je průlomové, protože je důkazem o komplotu, který vedl k předkládání falešných a lživých dokumentům akcionářům Vaku Zlín a zastupitelům měst a obcí Zlínského regionu, řadě státních institucí, jako je např. rejstříkový soud, Komise pro cenné papíry a konce konců i soudům. Dokládá rovněž zasílání lživých materiálů a dopisů městům a obcím s fatálními důsledky pro Vak Zlín, města a obce (přišly o možnost čerpání dotací na investice) i pro obyvatele Zlínska, kteří ve vodném a stočném již poslali do zahraničí přes 700 mil. Kč a mají díky politikům města Zlína léta nejdražší cenu vody ve Zlínském kraji.

Závěr: Vzniká precedens pro celou republiku

Rozhodnutí Nejvyššího soudu mne utvrdilo v tom, že je třeba v obraně vodárny Zlín a zájmu občanů vytrvat. Utvrdilo mne také v tom, že je třeba, abych udělal vše proto, aby tunelování Vaku Zlín bylo ukončeno. Voda i zisky z ní se vrátí do rukou měst a obcí a peníze vybrané od lidí za vodu na Zlínsku budou končit v obnově trubek a ne na účtu koncernu v zahraničí. To vše i proti vůli vedení SMZ, která tuto nápravu nepochopitelně odmítá a nově je díky rozhodnutí NS definitivně potvrzeno jako subjekt odpovídající za vzniklý stav i případné škody.

Celý proces je krok za krokem zdokumentován a doložen důkazy

PRAVDA O VODĚ VE ZLÍNĚ

PS: Rozsudek Nejvyššího soud, Krajského soudu i Komise pro cenné papíry, včetně důkazů o zasílání nebo zveřejňování nepravdivých informací můžete získat: ZDE

Autor: Radek Novotny | středa 10.2.2016 11:04 | karma článku: 23.80 | přečteno: 928x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ekonomika

Luboš Smrčka

Zemřel demýtizátor racionality

Než se do toho se svým kolegou Amosem Tverskym pořádně pustili, ekonomie byla přesvědčena, že v podstatě bohatě vystačí s matematickým aparátem, sofistikovanými vzorci a důvěrou v lidskou racionalitu.

29.3.2024 v 14:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 79 | Diskuse

Tomáš Flaška

Někdo tady lže

Prezident Pavel svolal schůzku opozice a koalice ohledně důchodové reformy. Záslužný čin. Nepamatuji, že by některý z jeho dvou předchůdců zkusil něco podobného. A o tom má prezidentská funkce být.

29.3.2024 v 9:13 | Karma článku: 26.40 | Přečteno: 574 | Diskuse

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 599 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.83 | Přečteno: 915 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 35.05 | Přečteno: 1597 | Diskuse
Počet článků 91 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1308

Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...