Radek Novotny

Budeme vám lhát a vy budete platit

3. 08. 2016 9:01:54
Není koncern jako koncern. Rozdíl mezi např. VW, který přišel do Škody Mladá Boleslav a tím, co je vydáváno za strategické investory ve vodárenství je propastný. Do vodáren totiž žádní strategičtí investoři nepřišli.

V roce 2004, při snaze zabránit procesu, který vedl k vyvedení zisků z vodného a stočného z okresní Vodárny Kladno - Mělník, a.s. (VKM), na francouzský koncern Veolia, jsem poprvé použil srovnání skutečného strategického investora s tím, co přišlo ze zahraničí do VKM a vlastně celého do českého vodárenství.

Do vodáren žádní strategičtí investoři nepřišli. Proběhlo zcela něco jiného. Mezi vodu a lidi byly instalovány soukromé penězovody, kterými naopak peníze od lidí za vodu tečou do zahrničí a koncerny investovat nemusí. Koncerny si přišly pro naše peníze a "političtí" sluhové jim pomohli se k nim dostat.

Na svém názoru nejenže nemusím nic měnit, realita v celé nahotě ukázala jak diametrální rozdíl je mezi koncernem a "koncernem".

VW – ŠKODA M.BOLESLAV

Někdo na vás vydělává - pravdaovode.cz

TZV. PROVOZNÍ SMLOUVY mezi koncerny a okresní vodárnou měst a obcí

prodělal majetek města - pravdaovode.cz

1) VW koupil ve světě nekonkurence schopnou společnost Škoda. Koncern – vykupuje za podivných podmínek pouze zisky tvořící část z plně funkčních okresní vodárny - ovládající monopol vody v regionu.
2) VW investoval miliardy EU do celého výrobně-technologického celku, včetně infrastruktury, zařízení, technologií a vše vlastní. Koncern – neinvestuje do celého výrobně -technologického celku. Část náročnou na investice - infrastrukturu - ponechává na bedrech měst a obcí. Tu si pouze "PRONAJÍMÁ" za symbolické nájemné nebo v lepším případě za odpisy, od obcí a vodáren.
3) VW otevřela pro Škodu své získané prodejní trhy po celém světě. Koncern – ovládal regionální monopol místo okresní vodárny a žádné trhy vodárně neotevírá.
4) VW celý výrobně-technologický celek ze svého inovuje a vše financuje. Koncern - ze svého nerozšiřuje výrobně- technologický celek. Naopak investice do infrastruktury musí financovat obce.
5) VW a Škoda je vystavena tvrdé konkurenci a zisk nemá nikde a nikým garantován – může zkrachovat. Koncern – ovládá regionální monopol a veškeré peněžní toky z vody. Nemá žádnou konkurenci. Díky nesmyslné legislativě má dokonce zákonem garantováno právo inkasovat zisk - nemůže zkrachovat.
6) VW – je v situaci, kdy lidé nemusí to co nabízí kupovat. Pokud zdraží, lidé mohou jít ke konkurenci a VW nic neprodá. Koncern – je v postavení, kdy lidé nemají možnost odmítnout jeho služby a jít ke konkurenci, z důvodu nekvalitních služeb nebo nehorázných cen a zisků.
7) VW vše vlastní, řídí, financuje, nese veškeré rizika a inkasuje profit, případně padá do ztráty. Koncern – nevlastní vodu (tu vlastní stát), nevlastní trubky (ty vlastní okresní vodárna nebo města), ale inkasuje profit.
8) Produkt celé výroby VW prodávají „prodejci aut“, kteří mají z celkového zisku drobné procento. Produkt celé výroby - dodávky vody - prodávají „prodejci vody“, kteří inkasují z celkového zisku 90-95 % !

Důsledek?

Srovnání dělení zisku z vody
Srovnání dělení zisku z vody (PRAVDA O VODĚ)

Srovnání vodárenských koncernů a koncernu VW začali používat nově také různí posluhovači zahraničních koncernů nebo lidé, kteří jsou závislí na finanční podpoře koncernů anebo různých sdružení, které koncerny ovládají. Výše uvedenou realitu ovšem lidem neříkají.

To je dobře, protože si lidé mohou přečíst jeden i druhý názor a poté si udělat vlastní názor. :-)

Autor: Radek Novotny | karma: 33.09 | přečteno: 1544 ×
Poslední články autora