Tunelování vodáren v České republice a drancování peněženek lidí, lze ukončit přes obranu

Proces vedoucí k uzavření vazalských smluv s koncernem, díky kterým byl mezi lidi a okresní vodárnu Vak Zlín instalován soukromý penězovod, kterým tečou zisky z vody do zahraničí, místo do obnovy

Vedl nejen k vyvedení zisků z vody na zahraniční koncern, ale současně se léta dotýká občanů a spotřebitelů Zlínského regionu nejdražší cenou vody ze všech vodáren ve Zlínském kraji a ztrátou možnosti čerpat dotace z EU jak pro společnost Vak Zlín, tak pro města a obce Zlínského okresu.

Škody působené Vak Zlín, městům a občanům již přesáhly hranici jedné miliardy korun a každý rok rostou o dalších 70-80 miliónů korun. Odpovědnost za tento stav nesou především „politici“ z radnice města Zlín, pracující v zájmu koncernu. Dosazují do vedení vodárny Zlín své lidi a ty přímo nebo nepřímo úkolují, aby udržovali fungování penězovodu a odtok peněz vybraných od lidí ve vodném a stočném do zahraničí.

Díky rozsudku soudu z roku 2010 přitom již mohla být vody zpět v rukou Vaku Zlín a soukromý penězovod mohl být zrušen. Vak Zlín a města mohli čerpat dotace z EU. Nestalo se, protože vedení Vaku Zlín pro lidi, akcionáře a region nepracuje. Celý pokoutný proces, který prováděla organizovaná skupina právnických a fyzických osob, do které patří i někteří "politici" Zlína a lidé z vedení Vak Zlín, posuzují léta soudy a po 15 letech zkušeností s rozhodováním soudů si mohu dovolit říct, že nynější rozhodování Vrchního soudu v Olomouci, probíhá profesionálně.

Dochází k provádění důkazů a zohlednění všech důkazů se současným zapojením logiky, časové posloupnosti skutků a posuzování příčiny a následků. Je to jediný možný postup, který jsem od samého počátku po soudcích požadoval a kdy jsem soudce upozorňoval na to, že rozplést celou kauzu a řádně ji posoudit bez tohoto postupu nepůjde.

Ústavní soudu potvrdil to, co léta říkám

Správnost mého názoru potvrdil nález Ústavního soudu v roce 2014 a podruhé v roce 2015.

Ústavní soud uzavřel, že Nejvyššího soud porušil právo stěžovatelů na spravedlivý proces zaručené čl. 36 odst. 1 Listiny. Ústavní soud připomněl povinnost soudů vycházet při interpretaci právních předpisů nejen z jejich jazykového znění, ale též z jejich účelu a smyslu.

Nález Ústavního soudu a další dokumenty dokládající protiprávní jednání ve Vaku Zlín

Další dokazování u Vrchního soudu v Olomouci je nařízené na listopad 2016

Den 26.9.2016 jsem dostal vyrozumění od Vrchního soudu v Olomouci, že v listopadu 2016 bude pokračovat maratón dokazování. Dle mne jde o potvrzení záměru soudců, vše řádně posoudit, rozhodnout a zdůvodnit.  První maratón dokazování, jak a kým byl tunel ve AVku Zlín realizován, proběhl během cca 10 dnů počátkem září. Tehdy ve všech sporech probíhalo předkládání důkazů a jejich provádění soudem. Nyní soudci svolali strany sporu znovu, ale již jen ve dvou dnech.

Pro mne je tento postup soudu důkazem, že soudci JUDr. Zdeňka Šindelářová, JUDr. Alena Ježíková a JUDr. Ivan Šišma chtějí svou práci odvést kvalitně a rozhodnout správně. To, že po prostudování provedených důkazů chtějí doplnit dokazování, je pro mne důkazem, že chtějí své rozhodnutí také správě a na základě důkazů řádně zdůvodnit, aby nebylo pochyb o tom, že jejich rozhodnutí je konečné. 

O tom, že Vak Zlín je protiprávně a nemravně tunelován, dle mého názoru, soudci nepochybují, konec konců o procesu, který tomu předcházel uzavření vazalských smluv, umožňující tunelování Vaku Zlín, v roce 2004 již jednou rozhodovali v roce 2012 a  došli ke stejným závěrům jako já.

PRAVDA O VODĚ VE ZLÍNĚ

Autor: Radek Novotný | úterý 27.9.2016 10:26 | karma článku: 10,37 | přečteno: 235x