Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Vodarny privatizovaly obce. S tim nema stat nic spolecneho. Nicmene kdo v te dobe vladl ve state? CSSD

6 4
možnosti

Přesně tak. Jenže to voliči pana Zemana (a ČSSD) slyšet nechtějí.

8 0
možnosti
Foto

Píšete u sebe: "Co dělám? Pomáhám zachovat zásadní vliv obcí na vodu, na její cenu a na to, kde končí peníze od lidí inkasované za vodu. (...) Výsledkem mé práce je, že řada okresních vodáren v ČR zůstala pod plnou kontrolou obcí. (...) Čerpají dotace z EU, lidé platí rozumnou cenu vody..."

Jinými slovy lidé neplatí rozumnou cenu vody, jen tu jejich útratu platí i někdo jiný. A zatímco mají podle vás obce plnou kontrolu nad okresními vodárnami, nad obcemi má skrze ty dotace plnou kontrolu Brusel. Uvědomujete si to?

9 1
možnosti
MP

Poznámka o vlivu Bruselu na obce, skrze dotace do vodárenství,  nedává žádný smysl.  Obce se musí vypořádat se zákonnými požadavky, zejména v oblasti čištění odpadních vod, které vyplývají z českých zákonů. Profinancovat např. výstavbu ČOV z evropské dotace, je pro ně často jediná cesta. Navíc evropské dotace směřují do mnoha dalších oblastí, potom by měl Brusel plnou kontrolu ve všem a všude, nejen nad obcemi. Autor problém velmi dobře a věcně popsal.

0 0
možnosti
Foto

Nejhorší vlastník čehokoliv je stát.... Stát tady vlastnil vše a proto to vypadalo, jak to vypadalo. Ceny energií  a mezi nimi i vody, jsou stále z velké části regulované a nelze do ceny započítat jiné než oprávněné náklady.....Tedy pokud máte problém z cenou nějaké energie, obraťte se na státní organizaci s názvem Energetický regulační úřad. Pokud ani takto není stát schopen zajistit kontrolu ceny energií, proč by potom byl proboha lepším vlastníkem než někdo jiný......

3 12
možnosti
JK

Tisíckrát opakovaná lež zůstává pořád jen lží. I ta lež, že nejhorší vlastník je stát.

22 1
možnosti
Foto

Za neblahé éry komunismu, stát do vody a kanalizace neivenstoval ani korunu. Důsledek byl ten, že rozvody a kanalizace byly v havarijním stavu. Víc jak polovina vody u nikala do země a kanalizace se vypouštěla do řek. Vltava pod Prahou měla úroveň stoky. Po roce 1990 byl zřejmé, že stát nemá na opravu a nehledě k tomu, že stát nikde nevlastní vodu a kanalizaci. To byl důvod proč se přistoupilo k privatizaci  vody a kanalizace. Cenu vodného a stočného neurčuje trh, ale určuje ji Ministerstvo financi ČR  pro každý kalendářní rok. Do ceny vodného a stočného se započítávají  oprávněné náklady , přiměřený zisk a kalkulační objemy. Přitom je přesně dané, které náklady se do ceny vody nezapočítávají. Takže žádná společnost si nemůže stanovit cenu vody podle svého uvážení. Vždy u každé společnosti vlastníci vodu a o ceně na kažý rok rozhoduje MF ČR. Pokud je někde voda dráhá, tak to znamená, že je nutné do rozvodů vody a kanalizace investovat více.

2 14
možnosti

mám ovšem dojem, že se mluvilo taky o tom, že rozvody zůstaly obcím či státu...

7 0
možnosti
LN

..možná mi neslouží paměť....ale všechny vodárny byl převedeny na obce....takže kdo ty akcie prodal...??.... stát...???.nikoli vážení...obce a města....tedy jejich...vámi řádně zvolení..... zastupitelé...těch se ptejte....

29 0
možnosti
Foto

Tento přehled, která žába sedí kde na prameni, tu už byl, tak ještě:

  http://pravdaovode.cz/srovnani-cen-v-s/

Nedivte se, za tu rouru z Francie musíme platit.

Jsou tu i "mezižáby", např. díky VHS v okrese Semily má Turnov asi nejdražší vodu v republice. Činnost tohoto spolku je záhadná, za jeho vznikem stojí patrně bývalý starosta ing. Hejduk, jehož "aktivity" byly příčinou, proč starostovskou sesli raději opustil.

6 0
možnosti
Foto

Účel privatizace není prospět státu, nýbrž předem vybraným jednotlivcům. To se zde podařilo, pravicoví voliči by tedy měli cítit hrdost a zadostiučinění.

10 8
možnosti
MB

Pane Macku, ve Zlíně byli hlavní hrdinové "privatizace vody" za ODS Úlehla a ČSSD Janečka. Těmto dvěma by měli zlínští za předraženou cenu vody poděkovat.

9 0
možnosti
JK

Voda se privatizovala proto, protože bylo potřeba si napakovat kapsy. Prostě normální zlodějina, jako vše u nás.

17 1
možnosti
KC

Na hloupé rozhodnutí dnes doplácíme všichni. Vodárny měly zůstat majetkem komunity, která vodu odebírá. Zprivatizované vodárny jsou hanbou, smetanu sbírají zahraniční majitelé, povinnosti zůstaly komunitám.

22 1
možnosti

Doplním Vás v tom, že něco smetany si slízli i naši odpovědní činitelé, kteří to všechno umožnili...

20 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Seznam rubrik