Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V regionální diskusi argumentuje představitel místního vodohospodářského sdružení, že zisky francouzské Veolie tvoří pouhé 1 % (nikoli často prezentované "astronomické" částky), cituji např.: "Nepoužívejte obecné populistické kroky ... Osobně jsem Vám říkal a prezentoval, že procento zisku provozovatele na území VHS, které je obsaženo ve výsledné každoroční kalkulaci vodného a stočného, je ve skutečnosti cca 1%."

Mohla by to být pravda, nebo je to nějaká finta? Pokud jsem si všiml, nikdo z oponentů si s touhle námitkou neví rady.

(citát z textu na http://www.turnovskovakci.cz/comment.php?akce=fullview&cisloclanku=2014120016).

0 0
možnosti
Foto

Za tohle by měli otcové privatizace......(mám poslední životy, tak si doplňte sami).

Jsou to zločinci.Rv

1 1
možnosti
JF

J86a91n 37F73r55o17l13í50k

7. 12. 2014 16:15

Vodárny pronajmuli obecní konšelé a otcové privatizace s tím nemají nic společného. Analogicky "otcové" třeba převedli plynárny ze s.p. na a.s. a 34% akcií darovali obcím, ale rozhodně jim nenařizovali, že mají tyto akcie prodat jak se stalo.

0 0
možnosti
Foto

Za neblahé éry komunismu, stát do vody a kanalizace neivenstoval ani korunu. Důsledek byl ten, že rozvody a kanalizace byly v havarijním stavu. Víc jak polovina vody u nikala do země a kanalizace se vypouštěla do řek. Vltava pod Prahou měla úroveň stoky. Po roce 1990 byl zřejmé, že stát nemá na opravu a nehledě k tomu, že stát nikde nevlastní vodu a kanalizaci. To byl důvod proč se přistoupilo k privatizaci  vody a kanalizace. Cenu vodného a stočného neurčuje trh, ale určuje ji Ministerstvo financi ČR  pro každý kalendářní rok. Do ceny vodného a stočného se započítávají  oprávněné náklady , přiměřený zisk a kalkulační objemy. Přitom je přesně dané, které náklady se do ceny vody nezapočítávají. Takže žádná společnost si nemůže stanovit cenu vody podle svého uvážení. Vždy u každé společnosti vlastníci vodu o ceně, kterou si mohou  na kažý rok účtovat rozhoduje MF ČR. Pokud je někde voda dráhá, tak to znamená, že je nutné do rozvodů vody a kanalizace investovat více.Obce nikdy jako samostné vody nevlastnily, protože naprovozování nemají peníze. Měly pouze akci společností a když je prodaly je to jejich rozhodnutí a nehledě k tomu, že vždy musely mít zástupce v akciové společnosti, který tomu stejně nerozuměl a bral za to nemalé peníze.

0 0
možnosti
JF

J12a78n 97F97r71o84l48í27k

7. 12. 2014 16:23

Je třeba vidět, že spoustu vodárenských soustav nevlastní stát, ale obce a svazky obcí, které je provozují systémem pronájmů zahraničním vlastníkům a také stanovují ceny vody. Není to centrální záležitost. Jinak souhlas. Ti hnusní kapitalisti (u nás je to z Francie) do sítě, úpraven, čističky a kanlizačních systémů investují a cena investic se pochopitelně odráží v ceně vody, když odebrané množství i dík krachu všech textilek rapidně kleslo a tedy se investice rozpočítávají na daleko menší množství.

0 1
možnosti
Foto

Velmi zajímavý článek. Současný ekonomický systém je záměrně vytvořen tak, aby bylo možné Česko vysávat. Podobné je to ve všech odvětvích, vodárny nejsou výjimkou. To je hlavní důvod proč není na důchody - stárnutí obyvatel tou příčinou není, neb je pomalejší, než zvyšování věku odchodu do důchodu.

2 1
možnosti
DK

Jen velký hlupák si může prodat pod sebou vlastní stoličku, což jsme s radostí udělali a sbíráme ovoce našich milých zastupitelů a rádců. Takže vlastní vodu nemáme a bude hůř...Nejvíc mne štve, že neviditelná ruka trhu a trží hospodářství tuhle lumpárnu nevyřešilo a ani nevyřeší. Já mohu šetřit jak chci a majitelé neustále budou bublat, že potrubí mají zastaralé...apod. a samozřejmě, že svého nebudou investovat nic. Je to Bakala v bleděmodrém...;-O;-O;-O

2 1
možnosti
JF

J27a75n 91F12r53o19l15í55k

7. 12. 2014 16:18

Třeba plynárenství prodal Váš guru Zeman, kterému tak radostně hýkáte, ale Bakala Vám vadí.:-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Seznam rubrik