Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J76i18ř89í 66K82i85n16d62l

14. 12. 2014 11:40

Cena vodného a stočného je cenou věcně usměrňovanou a vychází ze závazně cennových předpisů. Provozovatel  si nemůže určit cenu sám, jak se mu líbí. Jou dané předpisy na základě kterých se určuje cena vodného a stočného. Mezi položky které které se promítají do ceny vodného a stočného jsou náklady, které souvisí s provozem, jako jsou opravy, odpis majetku, případně nájemné vlastníkům vodárenské infrastruktury a přiměřený zisk. Zastaralé a dožité vodovodní a kanalizační řády se započítávají do ceny  a stejně tak rekontrukce 500 čístíren odpadních vod, které se musí zrekonstruovat.

0 1
možnosti

Regulace v ČR funguje jako tatra 813 na závodním okruhu F1.

KONCERNY SI CENU VODY STANOVÍ A PRO NĚ PRACUJÍCÍ "POLITICI" NA TO "DOHLÍŽÍ". Zde máte důkaz, jak dohled vypadá http://pravdaovode.cz/info-nedostanete/

Existují dvě mantry, které lidé zaměstnaní v managementu vodáren ovládaných koncerny pořád opakují:

a) Cena VODY je regulována

b) Počítá se do ní jen přiměřený ZISK

ad a) REGULACE

             1) stát skutečně určuje, že se do nákladů a tím do cen mohou započítat jen oprávněné náklady související s "vodou". Koncerny to obchází v cizině a u nás ne? Lidé v ceně vody platí i náklady na motivaci politiků pro privatizaci vodáren. Neplatí je přímo. Jsou schovány v nájmu, kdy je do ceny vody započítáno i tzv. Účelové finanční plnění, /ú/plata(ek) za hlasování pro uzavření smluv s koncernem.  http://pravdaovode.cz/co-platime/

            2) Co je oprávněná výše oprávněných nákladů žádný zákon ani vyhláška nestanoví a ani to stanovit nejde. Analýza z Francie stojí totéž co v ČR. Platí se za ní stejná částka jen v Eurech a kdo na MF prokáže, že tato analýza není potřebná?

ad b) "Přiměřený zisk!"

Co to je? Kde to je zákonem stanoveno? Jaká je jeho výše? Je to PRÁZDNÝ POJEM uměle opakovaný, vytvářející iluzi něčeho co není. Na Severní Moravě si Aqualia započetla 45 % ziskovou marži k úplným vlastním nákladům. Kontrola Min.financí to označila za nepřípustné a nakonce samo Min. financí rozhodnutí kontroly zrušil. Marži 45% označilo za přípustnou. Dnes je zcela běžný 30-35%! !přiměřený zisk" na S.Moravě a na Zlínsku přes 20%. Peníze se dají vyvádět z vodáren také výplatou kapitálových fondů, "restrukturalizací" aktiv, jejich výplatou a zadlužením vodárny atd. atd.  Jak se to dělá zde máte návod: http://youtu.be/zvSau1xpI1Y

3 1
možnosti
Foto

Fakt je ten, že voda je sice drahá, ale rozhodně kvalitnější.

2 2
možnosti
Foto

Režim předal životně důlěžité zdroje zahraničním korporacím. Ty na nich teď sedí jak žáby na prameni a vydírají obyvatelstvo. Občana zajímá jediné - teče voda ? Teče. Ale to tekla i před tím. Ani se neptejte za kolik Kčs/m3 to tenkrát bylo, byl by to kulturní šok Rv

2 2
možnosti

Tak v naší vesnici jsme platili paušál 180Kčs za rok na pětičlennou rodinu.

Paušál byl 30 Kčs na osobu + 30 Kčs na zahradu.

A pro všechny, kteří nám říkají jak bylo za komunistů draze, KOLIK VODY JSEM MĚL ZA ROK TENKRÁT A KOLIK VODY MÁM DNESKA za průměrný plat?

2 0
možnosti

Jestliže komunisti ukradli lidem majetky, tak novodobí kapitalisté ukradli lidem jejich práci.

Jak jinak si vysvětlit, že v mnoha obcích (tedy i v naší vesnici) si lidé postavili vodovody v akci Zet, což znamená ZADARMO nebo pouze za symbolickou částku Kčs na hodinu, kdy obec dodala materiál, ale lidi svoji práci.Tenkrát ještě nebyla tak vyvinutá mechanizace a všechno se kopalo ručně.Beru příklad jen z naší vesnice, každá rodina měla za úkol vykopat 100metrů + ještě přípojku ke svému domu.

A novodobí kapitalisti dneska rýžují na vodě, do které při vybudování nevrazili ani korunu (sice si ji zaplatili v privatizaci, ale lidem se za jejich práci NEZAPLATILO).

A tak to je všude.

V naší vesnici se postavila v akci Zet hospoda s tanečním sálem, prodejna Jednoty a nic z toho se lidem nezaplatilo.A to nemluvím o tom, že dneska to chátrá a nic tam není.Pouze to novodobí kapitalisti zastavili bankám aby dostali úvěry a banky pak zkrachovaly.Do dneška se pořádně neví, čí jsou to budovy.

3 2
možnosti
Foto

Záhadou ale zůstává, že pokud měli občani tak skvěle za komunistů, proč je tedy nevolili ve volbách znovu po r. 1989 ? Příležitost a ne jedna byla.

1 2
možnosti

Výborné informace!

1 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Českou vodu si prodávejme sami, bez překupníků a lidé, města i stát na tom vydělají. Ne zisky v daňových rájích, ale čistou vodu, opravené trubky v zemi a přitom rozumnou cenu vody.

-----------------------------------------------------------

Jsem autor projektu PRAVDA O VODĚ, který pomohl v řadě okresů ČR, ubránit vodárny před zaváděním tzv. "provozních tunelů". Např. Kroměříž, Přerov, Pardubice, Náchod ... Díky tomu tyto regiony čerpají dotace z EU na investice, mají zcela v rukou obchod s vodou a prioritou je rozumná cena vody a obnova sítí, ne krmení účtů koncernů v zahraničí.

15 let dokládám, že nám v ČR poteče z kohoutků nezávadná voda, pokud budou obnovené trubky. Ty budou obnovené, pokud se do nich bude investovat a investovat se bude, pokud peníze, které za vodu zaplatíme, skončí zpět v infrastruktuře a ne v zahraničí. TEČKA.

-------------------------------------------------

Koncerny přišly na nás vydělat, ne řešit naše problémy. V ČR dochází k tunelování vodáren a poškozování zájmu lidí, měst a obcí i státu. Problém jsou politici pracující pro koncerny. Proto jsem se obrátil na soudy a ty potvrzují protiprávní stav. Např. ve Zlíně je možné vrátit vodu zpět do rukou obcí, ale „politici“ pracující pro koncern udržují tok peněz od lidí do zahraničí. Lidé tak přichází každý rok o 70-90 mil. Kč a o půl miliardy z dotací!

Ke každému článku najdete informace i důkazy ZDE: 

www.pravdaovode.cz/voda-300

www.pravdaovode.cz/vodarny www.pravdaovode.cz/cena-vody

www.pravdaovode.cz/co-musime-udelat/

Seznam rubrik