Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám jednu obavu. V tuto chvíli koncerny odvádějí zisky mimo republiku. Zisky! Moje obava je, že ve chvíli, kdy by vodárny převzal stát (obce, kraje,...) by cena vody zůstala stejná, investice do údržby taky a jen ten zisk by nebyl - tušíme jak se s obecním majetkem hospodaří. Místo majitelů ve Francii by různým způsobem inkasovaly spřízněné radniční firmy. Pro občana nejspíš žádná změna.

0 0
možnosti

Pane Remeši, z velké části s vámi souhlasím.

Pokud mezi politiky jsou darebáci a dostanou se k moci, pak se to, co říkáte děje. Ale jsme pořád v postavení, že je můžeme vyměnit (volby). Navíc vodárny řídí vodaři (v oboru vzdělaní lidé) a ty ani politici tak úplně ignorovat nemohou.

Pokud je ovšem voda v rukou koncernů a dohlíží na ně titíž darebáci, kteří se stali jejich političtí sluhové, pak jsme bezbranní a stáváme se kolonií. Vodaři jsou existenčně závislí na koncernech. Hadi na radnici - manipulují - starosty měst a obcí. Rozumní zastupitelé jsou bez informací, bez vodařů, zcela v rukou koncernů.

Myslíte si, že tito lidé pracují pro města, obce a občany nebo pro koncern? Myslíte si, že řádně informují zástupce obcí na valné hromadě okresní vodárny https://youtu.be/OO6OYa-7N9o

0 0
možnosti

To všechno víme, jen nevíme. co s tím.

To je prostě postkomunistický systém rozkrádání našich peněz. Ve všem! Ve všech oborech! Komunističtí soudruzi se převalili přes Listopad s tím, že teď to nepatří státu, ale jim. Do svých rukou privatizovali vše. I to, co mělo zůstat v rukou státu. Privatizovali kanalizaci, vzali ji z rukou měst. Platí se horentní sumy a opravy nikde. Privatizovali vodu, platí se horentní sumy a péče o zastaralou vodovodní síť nikde. Privatizovali železnici a cena jízdného šla horentně nahoru a modernizaci tlačí jen soukromníci, které nechtějí připustit k lizu. Privatizovali poštu a nemají na provoz, pošta mizí z jedené vesnice za druhou. Privatizovali zdravotnictví do rukou svých kumpánů, ale lékaře z privatizace vyřadili, a úroveň klesá.

Proč? Protože Václav Klaus nám zde nainstaloval místo normálního kapitalismu, kapitalismus socialistický nebo mafiánský? Peníze z našich peněz mizí, vyřadili konkurenci, vyřadili svobodnou soutěž, instalovali iluzi kapitalismu, iluzi možné kvalitní zdravotní péče zadarmo pro bohaté i chudé, vše staví na sociálním inženýrství, na nesvobodě normálního podnikání bez korupce a protekce...

Ale co s tím?

:-)

0 0
možnosti

Teď jsem to dopsal níže :-) Koukněte se na dokument "Jak korporace bohatnou na vodě?" a pochopíte, že řešení existuje. Je třeba, abychom se spojili a trvali na nápravě. Komunikuji s některými politiky v posl. sněmovně a senátu. Vím, že se někteří o nápravu snaží, ale naráží na neznalost, nedůvěru, nezájem, lenost ... navíc část jejich kolegů v tom jede na straně koncernů.

Tím, že je všechny informujeme a vyzveme k nápravě (každý je oprávněn předložit legisl. návrh nápravy, jednat v klubu ...) tím je zbavíme neznalosti i alibismu .... http://pravdaovode.cz/veolia/

Šlo to napravit ve Francii a v Německu, půjde to i u nás.

0 0
možnosti
Foto

Držím vám palce. Voda bude v budoucnosti stejně důležitá jako ropa. R^[>-]

2 0
možnosti

Lidi, to že mi držíte palce, dáte To se mi líbí nebo Karmu, mne samozřejmě těší, vážím si toho a nabíjí mne to. Informovanosti lidí je důležitá a nezbytná a vím, že moc pomáhá, když články sdílíte, číříte i komentujete.

Ale pochopte jedno, politiky ze židle ani milión Lajků nezvedne. Uvědomme si, co je pro život podstatné. To podstatné chraňme, držme a zachovejme ve vlastních rukách. Voda není samozřejmost, proto hospodaření s ní musí zůstat veřejnou službou a ne kšeftem samo-vyvolených skupin.

Podívejte se na dokument: "Jak korporace bohatnou na vodě?" a pokud chcete pomoct, pak se přidejte k těm, kteří dělají v reálném světě, reálné kroky. http://pravdaovode.cz/veolia/

Samozřejmě chápu, že se někteří lidé přidat nemohou, či nechtějí a každý nemá peníze, chuť, důvěru či odvahu, ale my se ve vlastní zemi[>-] nesmíme bát říkat PRAVDU O VODĚ a dělat to co je správné.

0 0
možnosti
Foto

Já bych naše politiky s pochopení problému nepodezříval.

4 0
možnosti

To beru jako přesnou a trefnou definici.:-) Aby se nemohli vymlouvat a po volbách opět zapomněli jsem připravil akci VODA 300 - to už zamést pod stůl a zapomenout nepůjde, protože informace o tom co se děje ve vodě a jak z toho ven dostanou všichni, kteří o nás rozhodují a lidé i média to budou vědět. http://pravdaovode.cz/veolia/ Je to otevřeno všem rozumným lidem, kteří už toho mají dost a chápou, že náprava je třeba dělat také v reálném světě, nejen v tom mediálně-internetovém.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS